В Австралії страйки призвели до зупинки заводу найбільшого виробника цукру

Джерело:  УкрЦукор
цукор

У середу найбільший виробник цукру в Австралії тимчасово призупинив роботу на заводі, який розпочав переробку тростини два дні тому, після того, як профспілки, які агітували за підвищення заробітної плати, заявили, що робітники складуть інструменти, повідомила компанія.

Про це повідомляє Reuters.

Завод у регіоні Бурдекін — єдиний із восьми, що належать компанії Wilmar Sugar and Renewables в Австралії, який розпочав сезон переробки тростини, а решта мають запуститися до кінця наступного тижня.

Початок переробки на всіх восьми заводах було відкладено через суперечки про заробітну плату, яка становить загрозу для виробництва та експорту австралійського цукру, оскільки може скоротити сезон переробки і призвести до того, що тростина залишиться незібраною.

Сезон переробки тростини на спекотному та вологому північно-східному узбережжі Австралії починається у червні і триває приблизно до листопада.

«Єдиний цукровий завод, який працює в Бурдекіні, Інкерманський завод, був змушений закритися на ніч після того, як делегати профспілки повідомили, що робітники планують зупинити роботу на цьому об’єкті і як мінімум на двох інших об’єктах сьогодні опівдні на одну годину», — йдеться у заяві Wilmar.

Wilmar Sugar and Renewables виробляє понад 2 млн т цукру на рік, що становить понад половину загального обсягу виробництва цукру Австралії, та належить сінгапурській компанії Wilmar International.

Профспілки вимагають підвищення заробітної плати на 18% упродовж трьох років. Пропозиція компанії про 14,25% протягом 3,5 років та бонус при вході у розмірі 1500 австралійських доларів (1000 дол. США) була відхилена працівниками на голосуванні цього тижня, що призвело до відновлення короткострокових призупинень роботи та заборон.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!