В Австралії очікується врожай пшениці у сезоні 2022/23 на рівні 37 млн тонн

Нижче наведено основні моменти зі звіту, опублікованого відділом зовнішньої сільськогосподарської служби (FAS) Міністерства сільського господарства США (USDA) у Канберрі:

«Австралія збирається отримати третій поспіль рекордний урожай зерна та потужний експорт. За оцінками, виробництво пшениці досягло рекордних 37 млн тонн у маркетинговому році 2022/23, тоді як виробництво ячменю, за оцінками, досягне 13,5 млн тонн.

Результати по пшениці та ячменю були сильно підкріплені майже ідеальними погодними умовами в Західній Австралії та Південній Австралії, але це було частково компенсовано надмірними дощами в більшості зернових регіонів Нового Південного Уельсу та Вікторії, які пройшли у вересні та жовтні 2022 р. Прогнозується, що експорт пшениці в 2022/23 сягне рекордних 28 млн тонн. Щодо ярих культур, виробництво сорго в 2022/23, за оцінками, досягне 2,9 млн тонн.

На прогноз виробництва рису серйозно вплинули надмірні дощі напередодні посіву, в результаті чого було засіяно лише близько половини площі, ніж очікувалося раніше».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!