В Аргентині швидкими темпами йде посівна кукурудзи та збирання пшениці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
Жнива

Сівба пізніх сортів кукурудзи в Аргентині просувається гарними темпами, йдеться у доповіді Зернової біржі Буенос-Айресу. До 13 грудня засіяно 49,3% від запланованої площі. За прогнозами Зернової біржі Буенос-Айресу, під час поточної посівної кампанії площа під кукурудзою становитиме 7,1 млн га, як і минулого року. Частка посівів кукурудзи ранніх сортів у хорошому та відмінному стані зараз дорівнює 42,1%, що на 7,5% більше, ніж тижнем раніше.

Сої до 13 грудня засіяно 59,5% від плану, що на 9% більше, ніж рік тому. Проте теми сівби відстають від середньоп’ятирічних. Очікується, що площу під соєю цього року буде збільшено до 17,3 млн га, на 6,7% порівняно з минулим роком. Більше 90% посівів сої зараз перебувають у задовільному, хорошому та відмінному стані. Однак надлишок води в деяких районах провінцій Ентре-Ріос та Санта-Фе міг негативно вплинути на стан посівів.

Одночасно з сівбою кукурудзи та сої в Аргентині йде збирання пшениці. Минулого тижня темпи збирання сповільнилися, але, як і раніше, випереджають середні. До 13 грудня обмолочено 55,2% площ під цією культурою, що на 1,14% більше ніж рік тому. Безперервні дощі призвели до зниження темпів збирання та проростання зерна у центрально-східних та південних районах вирощування. Урожайність уже зібраної пшениці перевищує прогнози: середній показник по країні на сьогоднішній день становить 24,1 ц/га. Намолот дорівнює 7,4 млн. т.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!