В Аргентині приступили до збирання сої

Джерело:  OleoScope
соя

Сільгоспвиробники з деяких регіонів Аргентини розпочали проведення збиральної кампанії соєвих бобів. Як повідомляють фахівці Зернової біржі Буенос-Айреса, до 5 квітня в «хорошому» та «задовільному» стані перебувало 34% посівів олійної (69% — роком раніше). Прогноз валового збору культури залишився на рівні 25 млн тонн, хоча не виключені й подальші понижувальні коригування.

Завершується до звітної дати збирання врожаю аргентинського соняшника. На початок місяця під олійною було обмолочено 85% площ від плану порівняно з 94% роком раніше і 93% за останні 5 років.

Крім того, в Аргентині триває збирання кукурудзи – до 5 квітня зібрано 10% врожаю (+3% за тиждень), що тим не менш нижче за результат до аналогічної дати минулого року (17%) та середнього значення за 5 років (20%).

Найбільше зернової зараз збирають у центральних регіонах країни, в «хорошому» і «задовільному» стані знаходиться 48% посівів (роком раніше – 76%). Експерти також відзначають низьку врожайність кукурудзи, але прогноз її врожаю поки що збережено на рівні 36 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!