В Аргентині пройдено екватор збору сої

Джерело:  OleoScope
соя

Аргентинські сільгоспвиробники пройшли екватор збиральної кампанії соєвих бобів і значно збільшили темпи весняно-польових робіт, які все ж таки досі відстають від тих, які фіксувалися на початок другої декади травня минулого року.

Як зазначають фахівці Зернової біржі Буенос-Айреса, до 11 числа поточного місяця олійна в Аргентині була обмолочена з площі в 52% від плану (+16% за тиждень), тоді як роком раніше цей показник був на рівні 71%, а середнє значення за 5 років становить – 74%.

Середня врожайність аргентинської сої зараз оцінюється в 1,6 т/га, прогноз валового збору американської культури зберігається на історичному мінімумі в 22,5 млн тонн.

Крім того, експерти зазначають, що до звітної дати в країні триває збирання кукурудзи: до 11 травня зернова обмолочена на 21% запланованих площ (+1% на тиждень), що поступається як результату попереднього року, так і середнього рівня останніх 5 років (32%).

«Урожайність культури нижча за попередні сезони через вплив посухи, проте все ще зберігається прогноз її врожаю в 2022/23 МР на рівні 36 млн тонн», – говориться в матеріалах.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!