В Аргентині почали сіяти генетично модифіковану пшеницю

Джерело:  Зерно Он-Лайн
ГМО

Роздрібні продажі насіння генетично модифікованої (ГМ) пшениці розпочали в Аргентині Bioceres Crop Solutions. Повідомлення генерального директора компанії Федеріко Трукко 16 травня повідомляє видання The Western Producer.

Після кількох років випробувань та щільних посівів обмеженою кількістю фермерів розпочато роздрібний продаж. “Сподіваюся, через один чи два сезони ми почнемо роботу і в Бразилії”, – заявив Трукко.

Деякі споживачі виступають проти генетичної модифікації пшениці через побоювання шкоди здоров’ю людини. Трукко переконує, що схвалення урядів та промислових груп робить ГМ-пшеницю дедалі більш прийнятною.

Bioceres розробила посухостійку ГМ-пшеницю HB4. В Аргентині проблема посухи стоїть дуже гостро, особливо в останнє десятиліття. Компанія заявила, що під час посухи врожайність пропонованого сорту приблизно на 20% вища за інші.

“Це майже як страховий поліс”, – повідомив Трукко, додавши, що частка ринку продукту в Аргентині в першому сезоні продажів не перевищує 10%. Директор компанії впевнений, що ГМ-насіння вдасться збільшити свою частку на ринку.

ГМ-пшениця Bioceres схвалена для вирощування в Аргентині, Бразилії та Парагваї. За словами Трукко, переробка та використання зерна дозволена у багатьох країнах, включаючи США.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!