В Агрейн розповіли, коли почнуть молотити ріпак

Джерело:  AgroPortal.ua
сбор урожая рапс

Група компаній «Агрейн» уже завершила весняну посівну кампанію і очікує на початок збору озимини нового врожаю.

На більшості територій господарств посіви озимих культур перебувають у доброму та задовільному стані, повідомляє пресслужба компанії.

«Стан озимих культур переважно добрий. Вологи в ґрунті було достатньо для забезпечення дружних сходів. Щоправда, через дощі в березні-квітні на пшениці фіксували іржу. Тому для запобігання хвороб і захисту рослин навесні активно проводили фунгіцидні обробки. Рослини вийшли у фазу «початок колосіння – цвітіння»: висота рослин пшениці озимої — 50-100 см, висота рослин ячменю озимого — 70-75 см.

Щодо озимого ріпаку, то рослина зараз перебуває на стадії початку дозрівання, вже спостергіається наливання стручків. Висота рослин 90-165 см. Плануємо приступити до збору озимого ріпаку вже на початку липня», — розповідає головний агроном агрогрупи Славко Станішич.

Зазначається, що команда фахівців «Агрейн» до кожного поля підходить індивідуально, враховуючи не лише очікуваний врожай під час планування підживлень, а й погодні умови, стан рослин, стан ґрунту та поведінку того чи іншого виду добрив у цьому ґрунті.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!