В 2021/22 МР Україна експортує близько 70 млн. тонн зерна, — президент УЗА.

Цього сезону Україна очікує врожай зернових та олійних культур обсягом 105-108 млн тонн.

Виходячи з цих даних, експорт продукції з України становитиме близько 70 млн. тонн. Про це повідомив президент Української зернової асоціації Микола Горбачов у інтерв’ю виданню FEG.

«Якщо оцінити тенденції, то позаминулого року ми виростили рекордний врожай зернових та олійних — 98 млн тонн. Минулого року через погані погодні умови виробництво скоротилося до 84 млн, цього року ми очікуємо на врожай на рівні 105-108 млн тонн. Це буде черговий рекорд. Є чим пишатися. Думаю, така сама тенденція збережеться. Експорт цього року становитиме близько 70 млн тонн», – заявив Горбачов.

Президент УЗА пояснює зростання обсягів урожаю в Україні сприятливими погодними умовами. Він також наголошує, що українські сільгоспвиробники використовують дедалі якісніші технології — це стосується насіння та техніки.

«Насіння дає більший потенціал, а техніка — менше втрат. Багато сільгосппідприємств використовують хороші добрива», — пояснює Горбачов.

На думку аналітика, основними покупцями українського зерна залишаться Китай, країни Північної Африки та Європейського Союзу.

 

Ukrainian Shipping Magazine

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!