Пункти прийому великогабаритних вантажів розгорнуті у всіх областях на заході України.

“Укрзалізниця” для того, щоб розвантажити автодороги, приймає великі обсяги вантажів із гуманітарною допомогою на своїй мережі у всіх прикордонних регіонах на заході України – у Львівській, Чернівецькій, Закарпатській, Волинській, Рівненській, Івано-Франківській областях.

Як пише ЦТС з посиланням на заступника директора департаменту інвестиційної діяльності АТ УЗ Володимира Шемаєва, у відповідних пунктах є можливості перевантаження фура-вагон (прямий варіант), фура-склад-вагон, вагон-вагон, контейнерів (на терміналах “Ліски”). “Ідеальним є напрям вантажу фурами у палетах, щоб прискорити вантажні операції та прискорити завантаження у вагони”, – зазначив Шемаєв.

В УЗ зазначають, що для перевезення як гуманітарну допомогу приймають такі вантажі: медикаменти, засоби гігієни, бутильовану воду, продукти харчування тривалого зберігання, дитячі продукти (їжа, підгузки тощо), одяг та взуття, спальні мішки та каремати.

Безкоштовна доставка вантажними вагонами та контейнерами здійснюється “Укрзалізницею” лише при відправленні гуманітарних вантажів на адресу військово-цивільних адміністрацій (ВДА) та обласних державних адміністрацій (ОДА).

Адреси пункту приймання вантажів – за посиланням.