УЗ домовляється про використання своїх вагонів із залізничними адміністраціями інших держав

Джерело:  Rail.insider
паром

З початку липня компанія Ukrferry відновила поромне сполучення за маршрутом Чорноморськ—Батумі. У зв’язку з цим під час онлайн-наради з учасниками аграрного ринку 4 липня порушувалося питання використання вагонів УЗ у Грузії, Азербайджані, Казахстані та Туркменістані.

Під час заходу учасники ринку запитали про можливість передачі вагонів української реєстрації на залізниці Грузії, Азербайджану, Казахстану та Туркменістану. У відповідь заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов нагадав, що після початку повномасштабного вторгнення Укрзалізниця припинила співпрацю в межах залізничної угоди між країнами СНД. Та наразі Укрзалізниця працює над укладенням двосторонніх угод щодо співробітництва з кожною залізничною адміністрацією окремо.

«Щоб не було проблем у сполученні між цими країнами та використанні вагонів, департамент технології перевезень та комерційної роботи УЗ уже спрямував листи до Грузії, Казахстану, Туркменістану… щодо використання вагонів з українською реєстрацією в цих країнах», — додав він.

Також посадовець порадив тим, хто планує такі перевезення, звернутися до УЗ за роз’ясненням усіх деталей.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!