UTA Group уперше відправила пшеницю на експорт за повним циклом логістики власними компаніями

UTA Group

Компанія-трейдер «Світ Агро Трейд», що входить до групи компаній UTA Group, відправила перше судно із самостійно накопиченою судновою партією пшениці обсягом 6 тис. тонн на експорт до Єгипту. Про це повідомила прес-служба UTA Group.

Вперше UTA Group надало послугу повного циклу продажу та логістики агропродукції власними компаніями по всьому ланцюжку: пшениця, вирощена с/г підприємством «Рассвет», а також фермерами-клієнтами, закупівля та продаж вантажу на FOB трейдерською компанією «Світ Агро Трейд», транспортування зернових автомобільним транспортом «УТА Логістик», перевалка через морський термінал «Укртрансагро», фумігація вантажу компанією «Мартлет», агентування судна компанією «Марітайм Логістікс»”, — вказала прес-служба.

ТОВ «Укртрансагро» оперує морським терміналом з перевалки зернових вантажів у Маріуполі річною пропускною спроможністю 1 млн тонн. Потужність одноразового зберігання становить 48,1 тис. тонн, складів підлогового зберігання — 9,5 тис. тонн. Експлуатація терміналу розпочалася у 2008 році. Термінал у 2020-2021 маркетинговому році (МР, липень 2020 — червень 2021) скоротив перевалку агропродукції порівняно з попереднім МР на 39,5%, або на 281 тис. тонн — до 430 тис. тонн.

ТОВ «Укртрансагро» перебуває в управлінні КК «Маріупольська інвестиційна група», яка також управляє ТОВ «СРЗ» (суднобудування та судноремонт, випуск машинобудівної продукції, стивідорна діяльність; перебуває на стадії банкрутства з травня 2021 року), ТОВ «УТА Логістик» (логістичні та експедиторські послуги), ТОВ «Марітайм Логістикс» (послуги менеджменту морських суден), ТОВ «Мартлет» (фумігаційні послуги) та інші активи.

Наприкінці 2021 року у складі акціонерів ТОВ «Керуюча компанія «Маріупольська інвестиційна група» відбулися значні зміни: замість Світлани Савчук власниками 90% у статутному капіталі компанії стали громадянка Великої Британії Бойд Шантель Керол-Енн та громадянка Швейцарії Абдулкадер Піллонель Лейла Ханако. Інші 10%, як і раніше, належать директору МІГ Олегу Іванюшенку. Відповідно змінилася й акціонерна структура всіх активів, які перебувають в управлінні групи.

 

Порти України

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!