USAID «Економічна підтримка України» та Алмейда Груп співпрацюють для збільшення можливостей агроекспорту

Джерело:  УЗА
usaid зерновоз

Проект USAID «Економічна підтримка України» та Алмейда Груп розпочали співпрацю для збільшення експортних можливостей для аграрної продукції. Першим кроком стала закупівля та передача компанії 25 нових вагонів – зерновозів.

«Це знакова подія, не тільки тому, що ці вагони суттєво збільшать логістичні та експортні потужності компанії, а ще й тому, що в такі важки часи нашій компанії підставили дружнє та надійне плече. Ми неодноразово втрачали майже все і звикли розраховувати виключно на свої сили, отже ця допомога ще і потужний моральний мотиватор для нашої команди», – відзначив директор компанії Максим Волченко.

Як відомо, повномасштабна війна кардинальним чином змінила роботу компанії. До війни Алмейда Груп оперувала двома маршрутними елеваторами в Луганській області та була одним з найбільших регіональних зернотрейдерів на сході України. З початком війни ці виробничі потужності, як і значну кількість продукції було втрачено. Проте компанія змогла перемістити практично весь колектив із зони тимчасової окупації і вже на початку травня 2022 року запустила в роботу перевалочний термінал на станції Вадул-Сірет. Протягом того ж року компанія змогла перевалити значну кількість агроекспортних вантажів. Згодом запрацювали ще 2 термінали на станціях Чоп та Мостиська. Зараз компанія будує власний мультимодальний термінал на станції Вадул-Сірет, що дозволить збільшити як кількість, так і лінійку експортних вантажів.

Компанія працює з фермерськими господарствами, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту, попри важку ситуацію продовжує активно співпрацювати з партнерами на терміналі у Харкові.

На цьому амбітні плани компанії не обмежуються, вона планує закупити та збільшити парк власних вагонів-зерновозів, збільшити обсяг експортних автомобільних перевезень аграрної продукції тощо.

«Ми дуже пишаємось тим, що команда Проекту USAID «Економічна підтримка України» обрала нашу компанію як одного з партнерів для співробітництва, ми вважаємо це свого роду оцінкою наших зусиль та роботи. Ми надзвичайно вдячні народу Сполучених Штатів Америки, Проекту USAID «Економічна підтримка України» та його фахівцям. Ви робите дуже важливу та корисну справу для нашої країни», – зазначив Максим Волченко

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!