Уряд запроваджує грантову підтримку для малих аграріїв

Джерело:  Delo.ua
сімейне фермерство

Кабінет міністрів України схвалив надання грантової фінансової допомоги малим сільгоспвиробникам. Відповідне розпорядження №495-р було прийнято на черговому засіданні уряду за поданням Мінагрополітики.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Залучені грантові кошти дозволять забезпечити підтримку аграріям, які мають у власності чи користуванні до 120 гектарів землі або утримують до 100 корів чи до 500 маточного поголів’я кіз та овець.

Згідно з розпорядженням, малі землевласники зможуть отримати 4000 гривень на один гектар оброблюваних угідь. Для власників худоби передбачено компенсацію в розмірі 7000 гривень на одну корову всіх напрямів продуктивності та 2000 гривень на одну голову кіз або овець.

Заявки на грантову допомогу прийматимуться через Державний аграрний реєстр. Орієнтовний початок прийому заявок – кінець червня поточного року. Деталі оприлюднять на сайті Мінагрополітики.

Згідно з повідомленням, окрім грантів, уряд вирішив збільшити статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Це дозволить знизити ризики для банків під час кредитування та стимулюватиме фінустанови до співпраці з малими та середніми агровиробниками.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!