Уряд Польщі досяг домовленості з блокувальниками КПП на кордоні з Україною. Протест буде призупинено до 1 березня

Польща

Польському уряду вдалося досягти згоди з місцевими перевізниками, які від листопада блокують КПП з Україною для вантажного транспорту. Вони мають призупинити свій протест у середу з 13:00 за київським часом.

Про це виданню Reuters заявив Томаш Борковський з комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту.

“Це не кінець, але протест буде призупинено… Ми домовилися про певні умови, ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд”, – сказав Томаш Борковський.

Міністерство інфраструктури Польщі організувало пресконференцію у вівторок о 13:00 за київським часом, під час якої має бути підписана угода з перевізниками.

Польські фермери вирішили призупинити акцію протесту на прикордонному переході з Україною в Медиці після того, як уряд погодився на їхні вимоги на початку цього місяця.

Проте перевізники продовжували блокувати три інші КПП на українсько-польському кордоні. 

Оновлено.

Як повідомив міністр інфраструктури Республіки Польща Даріуш Клімчак, під час підписання сторони домовились, що протести буде припинено на трьох пунктах пропуску українського-польського кордону до 1 березня.

«До 1 березня акція завершиться. Це не означає завершення діалогу.  Навпаки, ми починаємо дуже інтенсивні та конструктивні переговори, які мають на меті дати конкретний ефект», — цитує його слова агентство РАР.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!