Уряд Малайзії не скасує податок на надприбутки від виробництва пальмової олії

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Уряд наразі не має наміру скасовувати податок на надприбутки (WPL) для виробників пальмової олії, заявило Міністерство фінансів Малайзії (MoF).

Проте міністерство заявило, що уряд завжди відкритий для вивчення методу запровадження цього збору, включаючи ставку збору та пороговий рівень прибутку, щоб час від часу враховувати виживання галузі та вартість виробництва пальмової олії.

Міністерство фінансів повідомило, що WPL для виробництва пальмової олії вводився з 1999 року з використанням тієї ж формули розрахунку, що й сьогодні, за винятком ставки збору та порогового значення, які кілька разів змінювалися.

Порогове значення непередбаченого прибутку, встановлене з метою введення WPL на плоди олійної пальми, кілька разів переглядалося з моменту введення цього збору.

“Початкове граничне значення становило 2 000 малайзійських рингітів, а останнє граничне значення становить 3 000 малайзійських рингітів для півострова Малайзія і 3 500 малайзійських рингітів для Сабаху і Сараваку”, – йдеться в письмовій відповіді міністерства про можливість скасування WPL, опублікованому у четвер на сайті парламенту.

Міністерство фінансів повідомило, що початкову ставку збору для Сабаху та Сараваку, яка становила 1,5 відсотка, була скоригована до ставки збору для півострівної Малайзії у розмірі трьох відсотків.

“Хоча ставка збору була зрівняна, граничне значення непередбаченого прибутку для Сабаху та Сараваку встановлено вище, ніж для півостровної Малайзії, щоб врахувати вищі витрати на виробництво плодів олійної пальми в Сабаху та Сараваку”, – додається в коментарі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!