Уряд Індії стабілізує ціни на цибулю

Джерело:  AgroTimes
цибуля

Уряд Індії цього фінансового року придбав близько 0,45 млн тонн цибулі за цінами, що перевищують ринкові.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Відзначається, що закупівлі, організовані агентством Nafed і Національною кооперативною федерацією споживачів Індії, призвели до того, що цибулю було куплено за середньою ціною 25 рупій/кг, (12,28 грн/кг) що є помітним зростанням порівняно з 17 рупіями/кг (8,35 грн/кг) у попередньому фінансовому році.

Влада розглядає стратегії оптимального використання цибулевого «буфера», які можуть включати в себе тимчасові випуски для забезпечення стабільності цін на ринку. У попередньому фінансовому році уряд закупив 0,64 млн тонн цибулі, яку потім було продано за субсидованою ставкою 25 рупій/кг, що допомогло стабілізувати роздрібні ціни, не впливаючи на прибуток фермерів.

Поточні роздрібні ціни на цибулю коливаються близько 40 рупій/кг, (19,65 грн/кг) і очікується їх зниження в найближчому майбутньому. Роздрібна інфляція на цибулю вимірюється двозначними числами з липня 2023 року, при цьому в липні було зафіксовано зростання на 36,71% у річному обчисленні. Оптові ціни на ключовому ринку цибулі наразі становлять від 2500 до 3000 рупій за 100 кг, що вище, ніж 1500-2000 рупій три місяці тому.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!