Уряд Індії припинив стару схему безкоштовного продовольчого зерна і ввів нову

Центральний уряд Індії оголосив про новорічний подарунок, пообіцявши безкоштовне продовольче зерно для всіх бенефіціарів Закону про національну продовольчу безпеку (NFSA) у 2023 році. Це сталося після рішення про припинення PMGKAY (Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana) у грудні 2022 року – безкоштовна схема доповнення продовольчим зерном через NFSA, яка була започаткована після COVID у квітні 2020 року, повідомляє Мoneycontrol.

NFSA дає право до 75% сільського населення та 50% міського населення отримувати субсидоване продовольче зерно від системи цільового державного розподілу (TDPS) за двома категоріями бенефіціарів – домогосподарства типу (AAY) та домогосподарства пріоритетного типу (PHH). Закон дає право на 35 кг продовольчого зерна на домогосподарство AAY на місяць та 5 кг продовольчого зерна на людину PHH на місяць за субсидованою ціною 3/2/1 рупії за кг для рису/пшениці/грубого зерна, відповідно. У всій Індії було ідентифіковано майже 80 мільйонів осіб, яких щорічно охоплює NFSA.

З фіскальної точки зору припинення PMGKAY безпосередньо економить уряду майже 1,75 лакх рупій ($212 тис.) щорічно. Протягом 33 місяців уряд витратив на цю схему майже 4 лакх рупій ($484 тис.).

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!