Уряд Індії планує вивантажити 1,5-2 млн тонн пшениці з FCI, щоб стримати ціни у 2023 році

Индия

Згідно з офіційними джерелами, уряд розглядає можливість вивільнити наступного року 15-20 лакхів тонн (1,5-2 млн тонн)  пшениці з запасів FCI (Food Corporation of India) для великих споживачів, таких як борошномельні підприємства, відповідно до Схеми продажу на відкритому ринку (OMSS), щоб стримати зростання роздрібних цін, повідомляє outlookindia.

Згідно з даними Міністерства у справах споживачів, 27 грудня середня роздрібна ціна на пшеницю становила 32,25 рупії ($ 0,39) за кг, що вище, ніж 28,53 рупії ($ 0,34) за кг у період минулого року. Ціна на пшеничне борошно (атта) також залишилася вищою на рівні 37,25 рупії ($ 0,45) за кг, ніж 31,74 рупії ($ 31,74) за кг рік тому.

Згідно з політикою OMSS, уряд дозволяє державній харчовій корпорації Індії (FCI) час від часу продавати продовольче зерно, особливо пшеницю та рис, за заздалегідь визначеними цінами на відкритому ринку оптовим споживачам і приватним торговцям. Мета полягає в тому, щоб збільшити пропозицію та пом’якшити загальні ціни на відкритому ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!