Уряд Індії планує активізувати держзакупівлі пшениці

Джерело:  IDK
Индия

Уряд Індії планує активізувати закупівлю пшениці до державного фонду. Проте трейдери побоюються, що ймовірне зростання державних закупівель може призвести до обмеження пропозиції на внутрішньому ринку країни, пише агентство S&P.

Російські експортери поки що не розраховують на відкриття ринку Індії для російської пшениці. У цих умовах, вважають вони, краще орієнтуватися на постачання зернобобових культур.

Як повідомляє S&P з посиланням на представників Продовольчої корпорації Індії (Food Corporation of India, FCI), уряд планує закупити на державні склади близько 33,5 млн тонн пшениці, що майже на 28% вище за фактичні закупівлі в 26,2 млн. тонн роком раніше .

«Ми сподіваємось на збільшення закупівель через невелике збільшення виробництва. Однак є певні проблеми, оскільки нещодавні зливи затримали збирання врожаю», – сказав представник FCI.

Уряд виходить із прогнозу, що обсяг виробництва пшениці в Індії в 2023/2024 сільгозгоду (липень-червень) складе 112 млн тонн, що дещо вище, ніж 110,55 млн тонн, зібраних у попередньому сезоні. Однак, згідно з опитуванням аналітиків і трейдерів, проведеного S&P, урожай пшениці в Індії в 2023/2024 сільгозгоду, ймовірно, буде дещо нижчим і складе 107-108 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!