Урожай ячменю в Європі буде на 4-5 млн тонн менше двох попередніх

Джерело:  Profibeer
ячмінь

У звіті за листопад експерти RMI Analytics злегка підвищили оцінку світового врожаю ячменю, проте повідомили, що врожай у Європі виявився помітно меншим за минулорічний.

Загальний прогноз урожаю трохи збільшили, на 0,3 млн. тонн, до 140,8 млн. на тлі завершення збору врожаю в Канаді та покращення прогнозів в Австралії. У Канаді обсяг урожаю оцінюється в 8 млн тонн, при цьому якість ячменю досить хороша. В Австралії загальний обсяг оцінюють в 11,19 млн тонн, що на 0,2 млн тонн вище за попередній прогноз. В Аргентині ячмінь розвивається добре, і аналітики оцінюють обсяг урожаю в 4,59 млн тонн, проте в окремих регіонах відбулися заморозки, які вплинуть на врожай.

Оцінка ситуації в Європі та Великій Британії залишилася незмінною — урожай оцінюється в 54,46 млн тонн, що на 4-5 млн тонн менше, ніж у 2021 та 2022 роках. Під час збирання врожаю в Північній Європі аграрії зіткнулися одразу з кількома проблемами. Висока вологість призвела до передчасного проростання, а також ускладнила сівбу озимого ячменю. Якість урожаю ще оцінюється, що призвело до стрибка цін.

З урахуванням зниженого попиту на сировину при неідеальній якості та меншому обсязі врожаю на ринку зберігається баланс. Очікується, що площа посівів у 2024 році збільшиться, зокрема через затримки із сівбою озимого ячменю. Аналітики припускають, що у 2024 році може відбутися дуже потрібне ринку відновлення площі посівів, що сприятиме збільшенню врожаю.

Як і на півночі Європи, у Франції сівба озимого ячменю також приблизно на 10% відстає від плану, і тут аналітики також очікують збільшення площі під ярим ячменем у 2024 році.

Загальний обсяг урожаю ячменю у світі оцінюється на 11,3 млн тонн нижче за 2022 рік — лише один раз за останні десять років у світі збирали менший урожай. Однак у RMI Analytics очікують, що на тлі зниження попиту ячменю солодової якості буде достатньо — за умови, якщо Аргентина та Австралія зберуть урожай хоча б середнього обсягу.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!