Урожай сої в Бразилії в 2022/23 МР складе понад 155 млн тонн – Safras&Mercado

Джерело:  OleoScope
соя жнива

Понад 155 млн тонн соєвих бобів може бути зібрано бразильськими сільгоспвиробниками в сезоні-2022/23, що на 29,5 млн тонн понад рівень 2021/22 МР. Такий прогноз оприлюднили фахівці «Safras&Mercado», підвищивши свою оцінку щодо попередньої на 2,7 млн тонн.

Аграрії країни вже продали 44% (+9% на місяць) очікуваного обсягу виробництва олійної, тоді як на цей період у попередньому сезоні обсяг продажів становив 60%.

У Бразилії також зберігаються низькі темпи форвардного продажу олійного наступного врожаю – зараз лише 4%, тоді як за останні 5 років цей показник становив 15%.

Цього року галузеві фахівці розраховують, що у Бразилії зможуть зібрати рекордний урожай бобів – понад 150 млн тонн. Це дозволить країні збільшити пропозицію як сировини, і готової продукції (масло, шрот) для світового ринку.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!