Урожай сої у Бразилії у 2023/24 МР буде рекордним – Safras&Mercado

Джерело:  OleoScope
соя

Бразильські фермери можуть зібрати цього сезону близько 158,23 млн тонн соєвих бобів, що на 0,3% вище за рекордний рівень попереднього сільгоспроку (157,83 млн тонн). Такий прогноз озвучили фахівці «Safras&Mercado», знизивши свою оцінку виробництва олійної відносно попередньої майже на 2% (зі 161,38 млн. тонн).

Експерти пояснили такі коригування несприятливими погодними умовами, які негативно впливають на розвиток посівів у ключових штатах-виробниках, особливо в Мату-Гросу.

У Safras&Mercado також підрахували, що посівні площі під соєю в Бразилії були розширені з торішніх 44,68 млн га до 45,55 млн га, а врожайність у 2023/24 МР становить 3,55 т/га проти 3,49 т/га. раніше.

За словами аналітика Луїса Фернадо Гутьєррес Роке, урожай бразильської олійної, як і раніше, залежить від клімату, особливо у південних, північних та північно-східних регіонах країни.

«Якщо погода не покращає, то ми можемо побачити великі втрати. Якщо погода все ж таки стабілізується, то деякі штати компенсують частину очікуваних втрат олійної в Мату-Гросу», – підсумовує він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!