Урожай соняшнику в Казахстані може скоротитися на 30-40%

Джерело:  OleoScope
соняшник

У Казахстані, станом на початок поточного місяця, запаси насіння олійних культур складають понад 967 тис. тонн, випливає з даних Бюро національної статистики РК. Найбільше олійного насіння до звітної дати зосереджено у Північно-Казахстанській (326,9 тис. тонн), Костанайській (156,4 тис. тонн) та Акмолинській (122,9 тис. тонн) областях.

Окремо зазначимо, що до 1 жовтня в країні зберігалося 322 тис. тонн насіння соняшнику – це на 112 тис. тонн нижче за липневий показник і на 190 тис. тонн менше запасів на аналогічну дату минулого року.

У Національній асоціації переробників олійних культур (НАПОК) напередодні попередили, що у зв’язку із посушливими погодними умовами та відсутністю опадів у вегетаційний період в основних регіонах, що сіють, урожай соняшнику може скоротитися на 30-40% і не перевищить 850 тис. тонн. Олійні заводи будуть змушені працювати в умовах дефіциту сировини, впевнені в НАПОК.

Крім того, за даними Бюро нацстатистики, в Казахстані на початок місяця знаходилося практично 330 тис. тонн льону, 163 тис. тонн ріпаку, 99 тис. тонн сафлору, 36,4 соєвих бобів.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!