Урожай кукурудзи та пшениці в Бразилії переглянуто у бік зниження

Джерело:  IDK
Бразилія

Через несприятливі погодні умови, пов’язані з Ель-Ніньо, Іноземна сільськогосподарська служба (ФАС) Міністерства сільського господарства США знизила прогноз виробництва кукурудзи та пшениці в Бразилії у 2023-24 маркетинговому році.

У своєму звіті Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі, опублікованому 1 квітня, ФАС знизила прогноз урожаю кукурудзи на 2 мільйони тонн порівняно з попереднім прогнозом до 122 мільйонів порівняно зі 135,5 мільйонами у 2022-2023 роках. Агентство також понизило прогноз експорту кукурудзи з Бразилії на 13% до 45 мільйонів тонн.

У 2022–2023 роках Бразилія стала провідним світовим експортером кукурудзи, вперше обігнавши Сполучені Штати з постачанням 54,3 млн. тонн.

У звіті наголошується, що виробництво пшениці також, як очікується, значно знизиться у річному обчисленні з рекордних 10,6 млн. тонн до 8,2 млн.

“Сильні опади серйозно вплинули на врожай у південному регіоні, на частку якого припадає понад 85% виробництва пшениці в країні”, – заявили у ФАС. “В результаті доступність високоякісної пшениці в Бразилії скоротилася, що призвело до збільшення імпорту, хоча агенти з переробки стверджують, що вона повністю укомплектована”.

Це слідує за роком, коли Бразилія експортувала 2,7 мільйона тонн пшениці, що є другим за величиною показником за всю історію, а імпортувала 4,7 мільйона тонн, що є найнижчим показником за 31 рік.

“Останні два роки в Бразилії спостерігається зростання експорту пшениці, в основному за рахунок зниження пропозиції пшениці Аргентиною”, – пояснили у ФАС. «Сусідна країна є провідним постачальником зерна до Бразилії, але минулі врожаї постраждали через відсутність дощів, що дозволило Бразилії заповнити її. Однак цього сезону ця тенденція змінилася».

У звіті наголошується, що недавнє зниження цін на кукурудзу вплинуло на рішення виробників про посадку.

«При такому сценарії багато виробників направляють частину врожаю на вигідніші чи безпечніші варіанти, такі як бавовна чи сорго», — заявили у ФАС. «Незважаючи на ці проблеми, урожай, як і раніше, вражає і має потенціал стати другим за величиною в історії за обсягом та вартістю експорту».

У своєму початковому прогнозі на 2024-25 сільськогосподарський рік ФАС прогнозує, що врожаї кукурудзи та пшениці у Бразилії зростуть до 129 мільйонів тонн та 9,8 мільйонів тонн відповідно.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!