Урожай каноли в Австралії знизиться у 2024/25 МР

Джерело:  OleoScope
рапс

Обсяги виробництва каноли в Австралії в сезоні-2024/25 можуть знизитися за рік на 5%, до 5,4 млн тонн, випливає з прогнозу аналітиків національного бюро ABARES. При цьому експерти зазначають, що очікуваний результат буде вищим за середній показник за останні 10 років на 21%.

За оцінками фахівців, площі під олійною в новому сільгоспу опустяться на 9%, до 3,2 млн га.

«Скорочення посівів відображає менш сприятливий початок сезону у деяких основних сільськогосподарських регіонах. Нижча прибутковість також призвела до деякого заміщення каноли на користь інших культур, включаючи пшеницю, ячмінь та бобові», — йдеться у повідомленні ABARES.

Крім того, у Бюро оцінили врожай пшениці на 2024/25 МР у 29,1 млн тонн, що на 12% перевищує результат минулого сезону і на 10% – середній показник останніх 10 років.

«Недавні дощі сприяли розвитку посівів зернових у Західній та Південній Австралії, а, починаючи з липня, також прогнозується вища, ніж зазвичай, кількість опадів. Оскільки посівна озимих культур в Австралії завершується, опади створили «близькі до ідеальних» умови на початку сезону», – уточнюється у матеріалах.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!