Урожай груші в Європі буде одним із найнижчих за останні десять років – прогноз

Джерело:  EastFruit
груші

Майбутній урожай груші в Європі буде одним із найнижчих за останні десять років, планується зібрати близько 1,9 млн тонн.

Такий прогноз озвучили на Interpera, глобальному профільному конгресі виробників, який завершився в Іспанії.

За спостереженнями за цвітінням і зав’язуванням плодів, прогнозується зростання виробництва в Іспанії на 53% до 190 600 тонн груш, у Португалії на 7% до 130 000 тонн і у Франції на 26% до 109 000 тонн, передає  Fruitnet.

Обсяги в Бельгії зростуть на 6% до 366 000 тонн, в той час, як Нідерланди та Італія ще не розрахували свої точні прогнози врожаю, але роблять прогнози в бік зниження.

Аналізуючи перспективи кожної країни, Interpera виявила, що в Італії спостерігається погане зав’язування плодів, значне опадання пелюсток. Крім того, травнева повінь у Романьї може загрожувати виживанню деяких плантацій.

Очікується, що в Нідерландах урожай буде таким самим або трохи нижчим, ніж 2022/23 року, через невелику кількість опадів у ключові періоди, тоді як у Бельгії врожай збільшиться завдяки гарному цвітінню, хорошому зав’язуванню плодів і гарному розміру.

Було зазначено, що в різних французьких регіонах ситуація різна, водночас виробничий потенціал дещо гірший на півдні та покращується в північних районах.

Представники португальських виробників з оптимізмом дивляться на хороші погодні умови та гарне зав’язування плодів і очікують більших розмірів.

Виробництво в Іспанії збільшиться, що дасть змогу країні відновити потенціал виробництва груш після невдалого минулорічного сезону. Однак залишаються сумніви щодо можливих наслідків посухи. Загалом очікуються хороші калібри, але в районах, які постраждали від посухи, остаточний розмір плодів все ще невідомий.

Торгові оцінки на майбутній сезон “досить оптимістичні”, за одним винятком: Італія.

Загальний посил спікерів на Interpera полягав у тому, що потрібно працювати над збільшенням споживання і донести до споживачів, що фрукти не дорогі.

Презентації Interpera також були присвячені зміні клімату та адаптації сільськогосподарських культур.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!