Уповільнення експортного попиту на соєві бобі США нависло над соєвим комплексом

соя

Ринки уважно стежать за перемовинами Росії та України, ціни на пшеницю були вкрай нестійкими протягом трьох тижнів, оскільки ринок сильно залежить від експорту з обох країн через Чорне море.

Французька Strategie Grains заявила, що конфлікт може прибрати зі світового ринку в 2021/22 році близько 11 мільйонів тонн експорту чорноморської пшениці та близько 12 мільйонів тонн експорту кукурудзи, повідомляє Рейтер.

Станом на 13:04 CDT (18:04 за Гринвічем) травнева пшениця CBOT виросла на 33-3/4 центи за 11,03 долара за бушель. Травнева кукурудза подорожчала на 26 центів за 7,56 долара за бушель, а травневі соєві боби подорожчали на 17 центів за 16,66-1/4 долара за бушель.

Пшениця CBOT відновилася після падіння на 7% у середу. Вартість найбільш активного контракту знизилася з рекордно високого рівня, встановленого минулого тижня вище за 13 доларів за бушель, але залишається підвищеним, оскільки конфлікт в Україні триває.

«Зрештою, у нас є ця невизначеність щодо того, якими будуть довгострокові перспективи пропозиції. Поки у вас це, ринкам важко повністю капітулювати», – сказав Террі Лінн, аналітик Linn. & Associates в Чикаго співає Рейтер.

Крім того, оновлені щомісячні прогнози Центру прогнозування клімату США прогнозують, що посуха зберігатиметься на більшій частині Рівнин до червня, що загрожує перспективам виробництва озимої пшениці.

Ф’ючерси на кукурудзу виросли на тлі активного попиту на експорт. Міністерство сільського господарства США повідомило, що експортний продаж кукурудзи в США за тиждень до 10 березня становив трохи більше 2 млн тонн, перевищивши торгові очікування.

Міністерство сільського господарства США також підтвердило продаж ще 136 000 тонн кукурудзи у невідомих напрямках, що є останньою у низці нещодавніх угод.

Соєві боби CBOT зміцнилися, хоча найактивніший травневий контракт залишився у торговому діапазоні середовища. Соєві боби отримали підтримку від соєвої олії та зростання ф’ючерсів на сиру нафту в США понад 100 доларів за барель. Соєва олія іноді слідує за нафтою через її роль як сировину для біодизельного палива.

Проте уповільнення експортного попиту на соєві боби в США нависло над соєвим комплексом, перешкоджаючи ралі.

“Мені здається, що бізнес з доставки до Китаю, ймовірно, вичерпав себе”, – сказав Лінн, відзначивши серію продажів сої зі США до Китаю та невідомі напрямки в останні тижні.

 

Oilworld

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!