«Укрзалізниця» проситиме Молдову про знижку на перевезення зерна ще однією дільницею

Джерело:  Порти України

«Укрзалізниця» має намір звернутися до молдовських колег із проханням надати знижку на транзитні перевезення зернових на дільниці між прикордонним переходом Сокиряни—Окниця та портом Рені. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

Під час наради українських залізничників з румунськими та молдовськими колегами у вівторок, 1 серпня, Ткачов розповів, що «Укрзалізниця» спрямує лист до залізниці Молдови із проханням надати знижку на перевезення зерна на дільниці між прикордонним переходом Сокиряни—Окниця та портом Рені. У свою чергу представник залізниці Молдови Володимир Сербінов пообіцяв, що прохання оперативно розглянуть, і спрогнозував позитивний результат.

Окрім того, Ткачов під час наради заявив, що за липень отримати знижку на транзит зернових через дільницю Серпневе-1—Басарабяска не вдасться, адже заявлені обсяги перевезти не вдалося.

“Сподіваюся, що із серпня ми збільшимо перевезення вантажів через цей стик і нарешті виконаємо обсяги, які дадуть нам змогу отримати знижку на транзитні тарифи”, — додав він.

Раніше Молдовська залізниця погодила надання знижки у розмірі 27% до існуючих тарифів на транзитні перевезення української агропродукції територією Республіки Молдова у напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац через дільницю Серпневе-1—Басарабяска. Нові тарифні умови діють з 15 липня 2023 року.

Також Молдова погодилася надати окрему знижку в розмірі 39% на транзитні перевезення соняшникової олії через дільницю Басарабяска—Етулія у напрямку дунайських портів Рені, Джурджулешти й Галац.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!