Укрзалізниця наростила передачу зернових через західні прикордонні переходи

Джерело:  Rail.insider
жд

АТ «Укрзалізниця» продовжує збільшувати обсяг передачі зернових вантажів через західні прикордонні переходи. Про це йшлося під час наради представників товариства і учасників аграрного ринку 7 вересня.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, у вересні обсяг передачі вагонів із зерном через прикордонні переходи з Румунією зріс до 108 одиниць на добу. У серпні показник становив 101 вагон на добу. Найбільше зростання демонструє перехід Вадул-Сірет—Дорнешти — на 14 вагонів.

Позитивна динаміка спостерігається і на українсько-польських стиках. У вересні через них передають 105 вагонів із зерном на добу. При цьому у серпні Польща приймала 85 вагонів із зерном на добу.

Показник передачі збіжжя до Угорщини також зріс. Якщо у серпні передавали 75 вагонів на добу, то у вересні ця кількість зросла до 89 одиниць.

Передача вагонів із зерном через українсько-словацькі переходи у вересні сягає 84 одиниці на добу. Це на 5 вагонів більше, ніж вдавалося передати у серпні.

Таким чином, середній показник передачі вагонів через західні прикордонні переходи у вересні сягнув 386 одиниць на добу.

Як повідомлялося раніше, більше 50% зерна було відправлено у напрямку сухопутних прикордонних переходів у серпні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!