Укргідрометцентр вже завтра прогнозує незначне послаблення спеки

Джерело:  AgroPortal.ua
спека

На всій території України спостерігається аномальна спека, досить високі показники температур, на деяких метеостанції в окремих областях фіксуються абсолютні максимуми. Починаючи з завтрішнього дня температура дещо знизиться і площа охоплення дощами збільшиться.

Про це повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха у Медіацентр Україна.

«Така аномальна спека пояснюється тим, що впродовж останнього тижня на території України спостерігався вплив поля високого тиску. Але Україна знаходиться не в самому центрі антициклону, а на його периферії, тому є певна нестійкість і тому подекуди утворювалися локальні грозові дощі. Також причиною спеки були повітряні маси з південного сходу, а з цього тижня вони надходили з африканського континенту» — зазначила Наталія Птуха.

За її словами, тепла повітряна маса ще знаходиться над територією України, але очікується що вже завтра відбудеться зміна повітряних мас, особливо в західних та північних областях. Під час перебудови повітряних мас прогнозуються активні грозові процеси, град та шквали.

Щодо температурних показників завтра вранці буде спекотно, але вдень вже почнуться зміни і денні максимуми опустяться до 30 °С для заходу  та півночі. Для півдня, сходу та центру України ця зміна відбудеться пізніше.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!