Укргідрометцентр спростував припущення щодо екстремальних холодів у зимовий період 2022-2023

Джерело:  SuperAgronom.com
зима ветер

Екстремальних холодів в Україні цієї зими не буде. Середня температура зими 2022-2023 рр. буде на 1-2°С теплішою порівняно до середньої температури за 30 років.

Про це повідомив керівник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, пише dsnews.ua.

Він відмітив, що на Україну чекає середньостатистична зима, яка буде схожою на попередні.

«Скажімо так: будуть періоди тепла, а будуть періоди холодів. Але в цілому зараз йде тенденція на глобальне потепління клімату, підвищення температури, парниковий ефект. Наші прогнози це підтверджують», — зазначив Владислав Білик.

І попри те, що дуже багато хто каже, що зима буде холодною, ці розмови не є науково обґрунтованими, додав він.

Загалом у погодному сценарії Гідрометцентру сказано, що ймовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25..-30°​С в Україні є дуже низькою. Владислав Білик прокоментував, це так: «будуть певні періоди з холодом, певні — з теплом, але нічого надзвичайного та особливого ми не очікуємо».

Зазначається, що в погодному сценарії нічого не сказано про опади, але високі температури вказують на те, що стабільних снігових заметів в Україні ймовірно не буде.

«Вже тривалий час у південній частині України за всю зиму не буває стабільного снігового покриву. Найбільш сніжні наші області — західні та північні. Найдовше та найчастіше сніговий покрив зберігається у них. Сніг зимою буде. З більшою ймовірністю, у цих регіонах», — пояснив керівник відділу метеорологічних прогнозів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!