Український ринок комплексних добрив демонструє неймовірне зростання

удобрения

Значне зростання імпорту комплексних добрив в липні 2024 року стало результатом покращення логістики, наближення сезону внесення та стабілізації ринку комплексних добрив. Аграрії далі не могли чекати, адже в липні відбувається збір зернових і внесення NPK під озимий ріпак. В цей же час стає зрозумілим які перспективи врожаю соняшнику та кукурудзи. В результаті в липні більшість вже остаточно визначаються із кількістю добрив та їх характеристиками.

Враховуючі, що в липні загалом купили імпортних добрив на 38% більше, ніж в червні, і те, що зростання обсягів імпорту відбулось по всім комплексним маркам, можна стверджувати, що аграрії мають оптимістичні розрахунки.

Щодо рейтингу, то він теж змінився, але здебільшого в неочікуваний марках добрив. Так, якщо в азотних, NPK та азотно-фосфорних лідери першої десятки мінялись тільки місцями, то в калійних добривах та фосфорно калійних відбувається майже революція. В цих сегментах посилюється конкуренція, обсяги імпорту теж зростають.

Ми й раніше писали, що сегменти калійних добрив недооцінені і їх частка в ринку буде зростати, фактично зростання відбувається по всіх комплексних марках.

Пропонуємо поглянути на рейтинги імпортерів основних видів добрив в Україні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!