Українським вантажівкам не обов’язково повертатися для оновлення документів: в Мінінфраструктури уточнили інформацію

Джерело:  Delo
автомобильное грузовое сообщение

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач уточнив інформацію щодо нових вимог для українських вантажівок, які здійснюють міжнародні перевезення і зазначив, що ця вимога не є обов’язковою.

24 червня Деркач заявляв, що до 10 липня всі вантажівки мають встигнути повернутись до України, щоб далі виїжджати вже з оновленими документами та маркуванням. Проте, наступного дня він уточнив, що вантажівкам не обовʼязково повертатися в Україну, щоб оновити документи та маркуванням згідно з новим “транспортним безвізом”.

“Водії просто мають роздрукувати стікер. Його можна роздрукувати і скачати будь-де”, – заявив заступник міністра.

Він закликав перевізників проінструктувати своїх водіїв щодо цієї процедури, незалежно від того, чи знаходяться вони в Україні чи за кордоном.

“Якщо вони за кордоном, то передайте інформацію, щоб вони роздрукували стікер там і поставили собі в машину. Цього абсолютно достатньо. Не потрібно повертатися в Україну, щоб отримати якийсь спеціальний стікер”, — сказав Деркач.

Йдеться про стікери розміром 5 см, які мають бути розміщені на лобовому склі вантажівки і їх вигляд вже затверджений в угод про “транспортний безвіз”. Виглядає стікер наступним чином:

Фото 2 — Українським вантажівкам не обов'язково повертатися для оновлення документів: в Мінінфраструктури уточнили інформацію

Проте, якщо перевезення здійснюється не за умовами угоди між Україною та ЄС, а за дозволом ЄКМТ, наліпка має бути прихована.

Ця наліпка допоможе контролюючим органам ідентифікувати вантажівки, що виконують перевезення відповідно до Угоди, та запобігати каботажним перевезенням.

Завантажити наліпку можна за спеціальним посиланням, наданим міністерством.

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!