Українські фермери підвищують ціни на столові буряки навіть на тлі низького попиту

буряк

Незважаючи на стабільно невисокий попит на столові буряки, українські фермери починають підвищувати відпускні ціни на цю продукцію, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Головною причиною подорожчання столових буряків більшість виробників називають обмежену пропозицію цього коренеплоду на ринку, а також зниження валового збору культури у поточному сезоні.

За даними щоденного моніторингу проєкту, лише з початку поточного тижня столові буряки на українському ринку подорожчали в середньому на 17%. В результаті, вже сьогодні основні угоди з продажу цього коренеплоду укладаються по 6-8 грн/кг ($0,23-0,31/кг) залежно від якості, обсягу партії та регіону.

При цьому більшість представників оптових компанії та роздрібних мереж не поспішають закуповувати столові буряки за такими цінами. На сьогоднішній день активного продажу в даному сегменті практично немає і ринок перебуває в стагнації. Але українські виробники не збираються переглядати відпускні ціни у бік зниження, воліючи утримуватись від продажів, і основний обсяг закладають у сховища.

Таким чином, наразі українські виробники пропонують столові буряки в середньому в 2,2 рази дорожчі, ніж в аналогічний період минулого року. Однак навіть у таких умовах багато фермерів вважають за краще утримуватися від активних продажів в очікуванні подальшого цінового зростання в даному сегменті.

 

EastFruit

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!