Українські цукровики модернізують виробництво, щоб бути конкурентоздатними

Джерело:  AgroPortal.ua
цукор

Наступний крок у цукровиків — автоматизація окремих виробничих процесів. Адже з огляду на реалії щодо заробітної плати, недостатньої кількості трудових ресурсів — щоб далі працювати, їм потрібно автоматизувати виробництво.

Про це AgroPortal.ua розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», старший викладач кафедри Харчових виробництв ІПДО НУХТ Олександр Коротинський.

За його словами, українські цукровики останніми роками диверсифікувалися щодо пакування продукції й зараз можуть постачати цукор на європейський ринок у паперових мішках різного обсягу фасування, біг-бегах. Наразі стоїть питання автоматизації виробничих процесів.

Є низка ділянок, які можна автоматизувати, і це питання конкурентоздатності цукрового заводу. Якщо 15 років тому завод споживав 40 куб. м газу на виробництво 1 т цукру, то зараз цей показник у нас вже на європейському рівні. Витрачається 27 куб. м газу, і власники докладають усіх зусиль, щоб ще зменшити цей показник. Тож зараз стоїть питання — або модернізувати виробництво і бути конкурентоздатним, або буде дорогий цукор і менша рентабельність.

Він додав, що цукровикам, окрім виробничих процесів, необхідно також вкласти великі кошти в логістику, тобто автоматизацію роботи складів.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!