Українська кукурудза програє за якістю Латинській Америці

кукуруза

Якщо дивитися на сильні сторони українського ринку зернових — в Україні як зернового експортера, більша прогнозованість самого ринку, ніж у Росії.

Про це розповів директор аналітико-консалтингової компанії Barva Invest Ukraine Юрій Гаврилюк в інтерв’ю виданню Ukrainian Shipping Magazine.

Адже в Україні, як правило, ніхто не запроваджує якихось різких обмежень на кшталт квотування чи експортного мита. Він зазначив, що український ринок більш зрозумілий для імпортерів.

«Але, якщо порівнювати з погляду якості, то ми програємо, наприклад, з кукурудзи, — Латинській Америці: там кукурудза вирощується вже практично сухою, і ніхто не використовує сушіння для доведення вологості до норми. У результаті вона не так б’ється. У нас вона піддається термічній обробці, сушиться, а потім транспортується і пересипається в елеватор, з елеватора — знову на транспорт, потім на судно — і отримуємо багато битої кукурудзи», — прокоментував він.

За його словами, якщо порівнювати по ринку пшениці, то, порівняно з французькою пшеницею, в Україні показники якості гірші. І, як зазначив експерт, може бути більше питань щодо якихось захворювань, оскільки в Україні не завжди системно вносять засоби для захисту рослин.

«Загалом ми досить конкурентоспроможні на світовій арені. І все-таки, коли є певна нестача зерна у світі, то питання до якості не стоїть настільки жорстко, скільки питання, де взяти це зерно за прийнятною ціною», — прокоментував Юрій Гаврилюк.

 

Latifundist.com

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!