Українська компанія експортуватиме яблука завдяки новим сортам

Джерело:  EastFruit
яблоки

ТОВ «ІНТЕП» на Дніпропетровщині змінює сорти яблунь. Нові клони Гала дозволять постачати яблука на світові ринки.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів керівник та співвласник ТОВ «ІНТЕП» Станіслав Лебідкін.

Дотепер у «ІНТЕПу» не було експорту за кордон, господарство задовольнялося внутрішнім ринком та постачаннями на білоруський та російський ринки.

«Експорту у нас поки немає, бо ми не отримали сертифікат GLOBAL G.A.P., – пояснив Лебідкін. – Зараз все змінилося, тому ми й пересаджуємося на європейські саджанці, сад має бути орієнтований на експорт, тільки вже зовсім інший».

Головним чинником цього переходу до справжньої експортної якості Лебідкін вважає саме сорт, а точніше, сучасні клони Гали, найбільш поширені в світі.

«Перше, чого нам не вистачало, – сортів, у яких би були зацікавлені покупці. Джонаголд, у якого вже нема того забарвлення, сьогодні нікуди б за кордон не пішов,  – розмірковує керівник господарства. – А сучасна Гала має попит, гарно забарвлюється, щільна, добре витримуватиме логістику, тому з нею буде простіше конкурувати на ринку».

Він впевнений, що вже наявний у «ІНТЕПу» рівень виробництва та технологій зможе витягнути експортну якість зі Шніга Шніко Ред.

Наступний етап програми господарства — створення сортувальної лінії та холодильника на 1000 т. Зараз сховище господарства налічує 1700 т.

Третім етапом розвитку саду буде встановлення сітки.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!