Україна. Залізниця нарощує обсяги зернових перевезень, але не на захід

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Автор:  Максим Харченко
залізниця жд
UkrAgroConsult

Автори статей:

Максим Харченко
Аналітик ринку логістики

За січень-жовтень 2023 року обсяги перевезення зернових вантажів залізницею склали 17.6 млн тонн, що на 0.7% нижче, ніж в аналогічному періоді 2022 року. На обсяги перевезень в цьому році значно вплинуло закінчення дії зернового коридору за посередництвом ООН, заборона імпорту зерна у деякі країни ЄС та більш низькі світові ціни на агропродукцїю.

Обсяги перевезень зернових вантажів на експорт в жовтні 2023 року склали 1.7 млн тонн (+655 тис. тонн або +61% до вересня 2023 року). В той же час обсяги ледь не вдвічі відстають від довоєнного рівня перевезень та минулорічних показників. При цьому, перевезення зернових у напрямку портів за жовтень склали 982 тис. тонн, що в 3.2 рази більше, ніж у вересні. Такому зростанню посприяв початок роботи нового українського морського коридору для цивільних суден.

Щодо експорту зернових через західні прикордонні переходи, то обсяг у жовтні знизився на 2.6% до 748 тис. тонн.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів: http://agrisupp.com/uk/register/1

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!