Україна встановлює тимчасовий судноплавний шлях після зриву росією зернової угоди — лист

Джерело:  Latifundist.com
корабль

Уряд України звернувся до Міжнародної морської організації (IMO) з проханням поширити серед своїх членів інформацію про створення рекомендованого морського маршруту до чорноморських портів України після виходу ₚф з Чорноморської зернової ініціативи.

«Його мета — сприяти розблокуванню міжнародного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря», — зазначив у листі виконувач обов’язків міністра громад, територій та розвитку інфраструктури України Василь Шкураков.

Україна додала, що додатковий транспортний маршрут, який вона встановлює, веде до територіальних вод і виключної морської економічної зони Румунії, яка є однією з сусідніх чорноморських країн.

Посилаючись на статті 22 і 87 Конвенції ООН з морського права і правила 9 і 10 глави V Конвенції SOLAS 1974 р., цей морський маршрут має «сприяти розблокуванню міжнародного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря».

Запропонований маршрут для суден
Зазначимо, з 00:00 за київським часом 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, будуть розглядатися росією як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!