Україна: трансформації в сегменті рафінації соняшникової олії у 2021/22 МР

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соняшникова олія
UkrAgroConsult

Автори статей:

В умовах війни Росії проти України загальний експорт соняшникової олії скоротився на 14%, при цьому відвантаження рафінованої олії зросло на 3,6%.

Олійно-жирова галузь України змушена була частково переорієнтуватись з експорту сирої соняшникової олії на рафінований продукт під впливом сукупності факторів. Частка експорту рафінованої олії у загальному експорті олії сягнула рекордного значення та перевищила 11%.

Серед ТОП-експортерів відбулась ротація під впливом військового чинника, ключову роль стало грати географічне розташування підприємства.

У структурі географії експорту відбулися зміни на користь країн ЄС, при цьому вдалося зберегти практично всі ринки збуту.

За прогнозами, у новому 2022/23 МР в Україні очікується скорочення врожаю соняшнику більш ніж на 30%, але існують всі передумови для реалізації оптимістичного сценарію. За прогнозами аналітиків УкрАгроКонсалт експорт  рафінованої соняшникової олії буде не нижче за попередній сезон.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!