Україна. Стан посівів оцінюється переважно як добрий

состояние посевов
UkrAgroConsult

Стан посівів: Наприкінці другої – на початку третьої декад грудня на території країни переважала змінна за температурним режимом погода. Мінімальна температура грунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур подекуди знижувалася до 0…-4,8ºС, що значно вище за критичні значення вимерзання навіть для слаборозвинених рослин.

Станом на 20 грудня розрахункові критичні температури вимерзання пшениці озимої для середньозимостійких сортів у фазі «кущення» становили -12,5…-14ºС, у фазі «3-й листок» -0,5…-12ºС, у фазі «сходи» -9,5…-11ºС. Рослини озимих культур перебувають у вимушеному зимовому спокої. Стан посівів оцінюється переважно як добрий.

Запаси вологи: Опади різної кількості та інтенсивності у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу спостерігалися по всій території. Опади, що випали в грудні, були надзвичайно важливими, тому що промерзання грунту не було, і вони повністю засвоїлися, інформують аналітики УкрАгроКонсалт.

Прогноз погоди на 28 грудня-2 січня: Опади 15-50 мм очікуються на більшій частині території. У північних областях – 2-15 мм. Температура на Заході вдень -1…-3°С, уночі -5…-7°С; на Півночі вдень -4…-6°С, уночі -7…-9°С; на Сході вдень -4…-6°С, уночі -6…-8°С; у Центрі вдень -1…-3°С, уночі -3…-5°С; на Півдні вдень +5…+7°С, уночі +2…+4°С.

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!