Україна сподівається на продовження «зернової угоди», оскільки світ потребує більше сільськогосподарської продукції

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова, Україна оптимістично налаштована щодо продовження дії «зернової угоди» після 19 листопада, оскільки в світі існує високий попит на сільськогосподарську продукцію, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Росія погодилася відновити участь в угоді 3 листопада. Угода, підписана в липні, дала можливість безпечному проходу суден для перевезення зерна з України, одного з провідних світових постачальників зерна та рослинної олії.

Пролонгація угоди запланована на 19 листопада, що стане важливим кроком для майбутніх продажів сільгосппродукції.

Фермери та трейдери будуть змушені вдатися до довших і дорожчих наземних і річкових маршрутів, якщо чорноморські порти знову будуть заблоковані, що призведе до скорочення експорту зернових та олійних культур.

«Шанси, що зернова угода запрацює, дуже високі, оскільки весь світ підтримує необхідність поставок української сільськогосподарської продукції на світові ринки», – заявив Васьков.

За його словами, угода, яка наближається до кінця свого початкового 120-денного періоду, буде автоматично продовжена на такий самий термін, якщо жодна із сторін не заперечуватиме. Україна подала запити до Туреччини та ООН, які є посередниками угоди, щоб «підтвердити відсутність зауважень», – сказав він.

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!