Україна шукає альтернативи для розвантаження кордону з Польщею

Джерело:  Rail.insider
контейнерные перевозки

Контейнерні перевезення Дунаєм із портів Ізмаїл та Рені, а також Чорним морем із портів Великої Одеси дадуть змогу розвантажити кордон із Польщею. Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» розповів віцепрем’єр-міністр з відновлення України—міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як пояснив міністр, очікується, що перші контейнерні судна підуть з Одеси та до Одеси найближчими місяцями. Наразі частина контейнерних перевезень здійснюється через порти Польщі, надалі вантажівками контейнери потрапляють до України.

«Якщо ми повернемося до контейнерних перевезень з портів Великої Одеси, то частину трафіку точно знімемо», — розповів Олександр Кубраков.

Очільник відомства зауважив, що триває робота над тим, аби альтернатив для перевізників було більше. Зокрема, йдеться про відкриття додаткових пунктів пропуску.

«Сподіваюся, що з Угорщиною ми незабаром відкриємо додатковий новий пункт пропуску, а наявний — Лужанка — переформатуємо під пропуск порожніх вантажівок, тим самим збільшимо його пропускну спроможність», — зазначив урядовець.

Міністр повідомив, що наприкінці березня поточного року планується відкрити спільний додатковий пункт пропуску з Молдовою, який останні місяці був на ремонті.

«З Румунією у цьому році теж очікуємо відкриття нового пункту пропуску. З Польщею, до речі, теж. Проєкт, який почали будувати декілька років тому, завершимо цього року. Ми не зупиняємось, додаємо нові та розширюємо наявні», — розповів він.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!