Україна розширить експорт м’яса та яєчних продуктів до США

Джерело:  AgroTimes
курятина МХП

Під час генеральної сесії Всесвітньої організації з охорони здоров’я тварин (World Organization for Animal Health, WOAH) в Парижі українська делегація мала понад 20 зустрічей із міжнародними партнерами. Зокрема, досягнуто домовленості щодо розширення категорій експорту мʼяса птиці, свинини та яєчних продуктів до США.

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Із Канадою остаточно узгоджено всі вимоги з експорту яєчних продуктів, також завершуються процедури щодо експорту яєць.

Україна зараз на фінішній прямій щодо приєднання до Єврокомісії із боротьби з ящуром (EuFMD).

«Це важливо, адже дасть можливість нам вивчити досвід європейських колег та швидко й ефективно реагувати на загрози, що виникають», ‒ підкреслив Сергій Ткачук.

Він додав, що значну увагу було приділено питанням цифровізації та розвитку онлайн-сервісів.

«Із Канадою, США й Молдовою вже маємо домовленості щодо детального вивчення онлайн-систем і обміну досвідом між фахівцями», ‒ зазначив очільник Держпродспоживслужби.

Також під час сесії країни ЄС виступили із заявою про засудження російської агресії щодо України в частині впливу на систему нагляду за здоров’ям тварин. У проголосованому документі йдеться, що повномасштабне вторгнення росії в Україну суперечить цілям і стандартам WOAH і становить небезпеку для європейського регіону та торговельних партнерів. Цю заяву підтримали й делегації з США, Канади й Великої Британії.

Нагадаємо, експорт м’яса птиці за чотири місяці дозволив Україні заробити на чверть більше.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!