Україна розпочала експортувати зерно через порти Хорватії

Джерело:  Espreso
фрахт

Україна розпочала експорт збіжжя через хорватські порти: цей шлях розвиватимуть, щоб розширити можливості транспортного коридору. Про це інформує пресслужба Міністерства економіки України.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з прем’єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем у Бухаресті обговорили, зокрема, відкриття нових торговельних маршрутів для експорту українського збіжжя.

Зазначається, що внаслідок продовження російських атак по зерновій інфраструктурі на чорноморському узбережжі український експорт суттєво обмежився. Проте, наразі Україна почала експортувати зерно через хорватські порти.

“Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни”, – заявила Свириденко.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!