Україна призупиняє експорт через новий зерновий коридор через загрозу з боку російської авіації

Джерело:  The Business Standard
Україна експорт

Україна призупинила використання свого нового чорноморського зернового коридору через загрозу з боку російських військових літаків, повідомила консалтингова компанія Barva Invest.

«Ми хочемо повідомити вам про тимчасове призупинення руху суден до і з (портів). Поточна заборона діє з 26 жовтня, але не виключено, що вона буде продовжена», – йдеться в повідомленні.

Консультаційна компанія заявила, що фактичне призупинення вже діяло протягом двох днів за вказівкою військових, які посилалися на загрозу з боку російської військової авіації в цьому районі.

Минулого тижня президент росії володимир путін заявив, що наказав російським військовим літакам з ракетами “Кінжал” патрулювати Чорне море.

Україна запустила «гуманітарний коридор» для кораблів, що прямують на ринки Африки та Азії в серпні, щоб спробувати обійти фактичну блокаду в Чорному морі після того, як росія вийшла з угоди, яка гарантувала Україні морський експорт під час війни.

Українські офіційні особи та джерела в судноплавстві кажуть, що наразі в коридор зайшли понад 40 вантажних суден і 1,5 млн метричних тонн вантажу покинули українські морські порти через коридор.

Переважають зернові, олійні, олії, шроти.

Цього тижня українські сільгоспвиробники заявили, що новий маршрут дозволить експортувати до 2,5 млн тонн продовольчої продукції на місяць, майже нівелюючи наслідки рішення росії вийти із “зернової угоди”.

Перший заступник міністра сільського господарства Тарас Висоцький заявив 25 жовтня, що відвантаження зерна коридором може перевищити 1 млн тонн в жовтні.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!