Україна. Посіви зернових культур перебувають у задовільному та хорошому стані

состояние посевов
UkrAgroConsult

Стан посівів: Перша декада лютого характеризувалася порівняно теплою, як для цієї пори року погодою, з опадами різної інтенсивності у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур протягом декади не опускалася нижче -1…-5ºС, що значно вище за критичну температуру вимерзання. Озимі культури перебувають у спокої, передають аналітики УкрАгроКонсалту.

У зв’язку з тим, що замерзлий ґрунт не вбирає воду від танення снігу та опадів, у деяких регіонах на знижених ділянках поля існує загроза крижаної кірки та затоплення. Але ці явища носять тимчасовий характер, із підвищенням середньодобових температур до плюсових значень ґрунт поступово відтає на повну глибину, крижана кірка руйнується. У першій декаді лютого погодні умови були відносно сприятливими для озимих культур. Посіви озимих зернових культур перебувають у задовільному та непоганому стані.

Запаси вологи: Опади різної інтенсивності спостерігалися на всій території.

Прогноз погоди на 14-20 лютого: Опади 2-15 мм. очікуються у західних, північних та східних областях. У центральних та південних – без опадів. Температура на Заході вдень +6…+8°С, уночі +2…+4°С; на Півночі вдень +3 … +5 ° С, вночі 0 … +2 ° С; на Сході вдень +4…+6°С, уночі -1…+1°С; у Центрі вдень +7…+9°С, уночі +2…+4°С; на Півдні вдень +9…+11°С, уночі +3…+5°С.

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!