Україна починає програму страхування зерна

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Україна розпочинає програму страхування з брокерами Marsh McLennan та Lloyd’s, щоб забезпечити покриття страховкою суден із зерном, що прямують із українських глибоководних портів, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Країна запускає програму страхування суден від військових ризиків на $50 млн, повідомила перший віце-прем’єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко.

Програма спрямована на те, щоб судновласникам було простіше отримати покриття для транспортування товарів морем з України, великого експортера сільськогосподарської продукції, який залежить від валютних надходжень від експорту продовольчої продукції. Хоча кораблі все прямують до портів України через Чорне море, деякі судновласники дедалі обережніше ставляться до його використання після нещодавнього ракетного удару, який забрав життя першого моряка.

Україна встановила новий тимчасовий маршрут зі своїх портів після того, як росія вийшла із «зернової угоди».

У Marsh McLennan повідомили, що програма буде підтримана страховиками Lloyd’s і «забезпечить доступне страхування для підтримки експорту зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі з чорноморських портів України». Marsh McLennan займається забезпеченням каско та окремого захисту та страхування від військових ризиків.

росія погрожувала розглядати будь-які кораблі, які прямуватимуть до України, як такі, що потенційно можуть перевозити зброю. Тим не менш, з вересня постійний потік суден перевозить зерно та метал.

Страховий брокер Miller and Clearwater Dynamics у вересні заявив, що разом з українською владою пропонує повне страхування від військових ризиків для суден, які перевозять вантажі по Чорному морю.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!