Україна планує відправити близько 60 суден у межах програми Grain from Ukraine, – Зеленський

Джерело:  Цензор.НЕТ
Україна

До кінця весни Україна планує відправити нужденним країнам близько 60 суден з продовольством у межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 2 грудня.

“Загалом до кінця весни відправимо близько 60 суден з гуманітарним вантажем. Це буквально порятунок від голоду для мільйонів людей. І я вдячний усім нашим партнерам, які долучилися до української ініціативи”, –зазначив він.

За його словами, Україна доволі активно рухається щодо одного з пунктів української формули миру – продовольчої безпеки.

“Сьогодні (2 грудня) в порт Одеси зайшло вже третє судно в межах нашої ініціативи Grain from Ukraine – “Зерно з України”. 25 тисяч тонн гуманітарної пшениці будуть відправлені в Сомалі. Друге судно – завершує завантаження в порту Чорноморськ – прямуватиме до Ефіопії. На його борту – 30 тисяч тонн пшениці. Також в Ефіопію прямує й перше судно за цією програмою – “Зерно з України”, – додав очільник держави.

Зеленський також нагадав, що інша ініціатива України – експортна зернова – дала змогу поставити на продовольчий ринок майже 13 млн тонн вітчизняної агропродукції.

Як повідомлялося, Україна отримає від міжнародних партнерів більше $90 млн на експорт зерна до найбідніших країн у межах ініціативи Grain from Ukraine. 

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!