Україна. Перспективи експортного сезону пізніх бобових

UkrAgroConsult

Автори статей:

Як правило, збирання пізніх бобових (квасолі, нуту, сочевиці) відбувається у серпні-вересні, проте 2021/22 сезон відзначився зрушенням усіх сільськогосподарських робіт та продовженням вегетаційних процесів, викликаним пізнім початком весни.

Згідно з Держкомстатом, на 1 жовтня було обмолочено лише 298,2 тис. га (94,8% від плану), намолочено 674 тис. тонн (+7,6% від 2020 р.) бобових, з яких горох становить 579 тис. тонн .

УкрАгроКонсалт залишає свої оцінки врожаю основних бобових без змін, за винятком деякого скорочення врожаю нуту.

Обсяги експорту в перший місяць сезону зазвичай невеликі, але цього року різниця помітніша саме через пізнє прибирання.

Експорт сочевиці демонструє протилежну тенденцію завдяки зростанню попиту з боку Туреччини, зниження врожаю в Канаді та інших факторів.

Під впливом світових тенденцій сочевиця стала найдорожчою бобовою культурою в Україні.

Єдиною бобовою, ціни якої знизилися порівняно з минулим роком, стала квасоля. Цей ринок відносно стабільний: врожай в Україні на рівні торішнього, попит з боку основного покупця ЄС також залишається на колишньому рівні, тому особливих причин зростання цін не було.

Повна версія доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалтAgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!